Perustamisen vaiheet – Ruokaviraston sivulla kuvataan, kuinka elintarvikealan toiminta aloitetaan. Toimijan tulee löytää sopivat toimitilat, varmistaa että tilat täyttävät rakennus– ja huoneistovaatimukset, tehdä toiminnasta ilmoitus paikalliselle elintarvikevalvonnalle, hankkia mahdolliset luvat, laatia omavalvontasuunnitelma ja huolehtia elintarviketurvallisuudesta ja oikeista tuotetiedoistaruokavirasto.fi.
Omavalvontaohje ja mallipohja – Ruokaviraston omavalvontaohje selittää, että omavalvontasuunnitelma koostuu tukijärjestelmästä ja HACCP‑järjestelmästä. Pienissä tai vähäriskisissä yrityksissä osa suunnitelmasta voi olla suullinen; olennaista on pystyä osoittamaan riskien hallintaruokavirasto.fi. Vantaan kaupungin omavalvontasuunnitelman mallipohjassa muistutetaan, että pohjaan täydennetään vain yritystä koskevat osiot, muut osiot poistetaan ja suunnitelma pidetään ajan tasalla; omavalvonta on tarkastettava vähintään kerran vuodessa ja aina kun toimintaan tulee muutoksiavantaa.fi.
Hygieniavideo – Ruokaviraston sivu "Elintarvikkeiden käsittely ja säilyttäminen" sisältää videon Kuusi simppeliä ohjetta, joilla voit välttyä ruokamyrkytyksiltäruokavirasto.fi. Video havainnollistaa kotikeittiön hygienian perusohjeet (käsienpesu, puhtaus, ristikontaminaation välttäminen, riittävä kuumennus ja kylmässä säilytys).
Tulostettavat ohjeet – Samalla sivulla on ladattava kuvaohje käsienpesuunruokavirasto.fi ja Ruokaviraston turvallisen käytön ohjesivu tarjoaa pdf‑oppaan "Niksejä ja neuvoja turvalliseen ruoanlaittoon"ruokavirasto.fi