Elämyksiä ja makuja keruu- ja lähituotteista
· Torstaina 9.10.2025 klo 11:30–16:00
Porkkalan kylätalo, Keuruuntie 766, 42440 Koskenpää
Tervetuloa viettämään käytännönläheistä keruupäivää, jossa yhdistyvät luonnossa liikkuminen, lähiraaka-aineiden kerääminen ja käsillä tekeminen. Päivän aikana tutustutaan metsän ja luonnon antimiin ohjatulla retkellä, minkä jälkeen valmistetaan yhdessä erilaisia tuotteita – kuten marja- ja sienituotteita, yrttiöljyjä, maustesekoituksia tai pikkelöityjä herkkuja. Tuotteet voivat olla osa ohjelmapalvelua tai ideointia uusiin tuotteisiin.
Tapahtuma tarjoaa rauhallisen, oppimista ja oivalluksia täynnä olevan hetken luonnon äärellä ja on suunnattu yrittäjille, jotka haluavat hyödyntää luontoa omissa tuotteissa ja palveluissa.
Osallistujamäärä on rajattu – ilmoittaudu ajoissa ja varmista paikkasi! Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille.
ILMOITTAUDU TÄÄLLÄ!
Ohjelma
11:30 Tervetuloa & päivän esittely
· Päivä alkaa kokoontumisella Porkkalan kylätalolla. Käymme läpi päivän kulun, esittelemme vetäjät ja kerromme, mitä on luvassa. Saat tietoa keruuretken sisällöstä, tuotevalmistuksesta ja käytännön järjestelyistä. Samalla virittäydymme rauhassa syksyiseen tunnelmaan ja luonnon inspiroimaan yhdessäoloon.
12:00 Keruuretki – vetäjänä Anni Rintoo https://www.proagria.fi/asiantuntijat/anni-rintoo
· Lähdemme retkelle lähimaastoon tutustumaan luonnon raaka-aineisiin, kuten marjoihin, sieniin ja villiyrtteihin (tilanteen mukaan, osa keruutuotteista paikalla valmiina) . Anni Rintoo opastaa keruussa ja raaka-aineiden käsittelyssä. Pohdimme myös, miten keruutuotteita ja -hetkiä voi tarinallistaa ja liittää osaksi ohjelmapalvelua tai elämyksellistä viestintää.
14:00 Tuotevalmistus – ohjaajana Juha Lehtonen https://lehtonenjuha.fi/
· Valmistamme erilaisia tuotteita marjoista, sienistä ja yrteistä. Tuotteet voivat olla syötäviä, säilyviä tai helposti mukaan otettavia. Yhteistä kaikille on, että ne soveltuvat osaksi keruutuotteisiin pohjautuvaa ohjelmapalvelua – jaettaviksi, maisteltaviksi tai kotiin vietäviksi muistoksi elämyksellisestä päivästä.
15:45 Yhteenveto ja keskustelu
· Käydään yhdessä läpi päivän kokemuksia ja oppeja. Mitä opittiin? Miten opittua voisi hyödyntää jatkossa?
16:00 Päivä päättyy
Ota mukaan:
Tarjolla alussa lähikeittoa ja päivän aikana kahvit lisukkeineen.
Tilaisuuden järjestää Paikallista Markkinoille -hanke. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama. Paikallista Markkinoille -hanke edistää tietämystä lähituotteiden käytöstä ja jalostuksesta, kannustaen luonnonantimien hyödyntämiseen arjessa ja paikallisessa toiminnassa.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
Visa Törmälä
paikallistamarkkinoille.fi
040 515 3455
visa.tormala@jamsa.fi
Tervetuloa kokemaan, oppimaan ja inspiroitumaan luonnon raaka-aineista!